REAKCIJE

Cvijanović: BiH je postala neproduktivna sredina, pokazala je sve najgore o sebi u svakom pogledu

Imamo mehanizme da zaustavimo mnoge stvari

Željka Cvijanović. Arhiv

Avaz.ba / Srna

2.8.2019

Preglasavanjem srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pri usvajanju budžeta zajedničkih institucija ponovo su pokazani svi nedostaci Bosne i Hercegovine, poručila je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović te je dodala da RS ima mehanizme da zaustavi sve ono što se usvoji na neadekvatan način. 

 - Mi idemo naprijed, razvijamo RS i nemamo više vremena da se gnjavimo sa svim onim što se dešava na nivou BiH, ali imamo mehanizme da zaustavimo mnoge stvari - poručila je Cvijanović.   

Kako tvrdi, BiH je postala apsolutno neproduktivna sredina, koja je kroz političke igre, uvjetovanja, izmišljene teme, neproduktivnost, neefikasnost... pokazala sve najgore o sebi u svakom mogućem pogledu. 

S druge strane, RS je, ističe Cvijanović, stabilna republika koja ispoljava sve ono što su njena sjajna obilježja.  

- Komična je ta potreba da oni brane BiH, da sa svakim ulaze u sukob zbog navodne potrebe da se brani BiH, a da, u suštini, nisu u stanju da učine ništa za BiH, njene građane. Zbog toga se mi danas nalazimo u ovakvom stanju - kaže Cvijanović.  

Podsjetimo, na telefonskoj sjednici Predsjedništva BiH, koja je održana u srijedu, 31. jula, usvojen je budžet institucija BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.