BANJA LUKA Traže otkrivanje pune istine o stradanju Davida Dragičevića

Grupa "Pravda za Davida" danas obilježava 500 dana od prvog okupljanja

Porodica i članovi grupe tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen

Piše: Fena

Otac i majka nesretnog mladića

Foto: Arhiv


Danas se navršava 500 dana otkako traju okupljanja građana, koji traže otkrivanje pune istine o stradanju Banjalučanina Davida Dragičevića.

Iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida“ najavili su da će se tim povodom obratiti medijima upravo na onom mjestu gdje je sve i počelo - Trg Krajine, u simbolično vrijeme - 12:05 sati.

Također, podsjetit će i mjesto gdje je David pronađen, na ušću Crkvene u Vrbas.

U Banjoj Luci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe "Pravda za Davida", čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018., a njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana poslije na ušću rječice Crkvena u Vrbas.

Porodica i članovi grupe "Pravda za Davida“ tvrde da je ubijen, a slučaj do danas nije rasvijetljen.

Njegovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Okupljanja u centru Banje Luke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a potom je manji broj građana svako veče palio svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve, u čijoj blizini su trenutno nastavili da dolaze.

NA VRH

Komentari