POLITIKA

Kovačević: SNSD ostvario pobjedu za RS, a SDS i PDP takmiče se u licemjerstvu

Oni bez ikakvog demokratskog legitimiteta sjede sa SDA u Vijeću ministara u tehničkom mandatu

Lideri stranaka iz RS. RAS

Avaz.ba / Srna

9.8.2019

Saveza nezavisnih socijaldemokrata u principima za formiranje vlasti na nivou BiH ostvario je pobjedu za Republiku Srpsku, dok se SDS i PDP trenutno takmiče ko će biti veći licemjer, ocijenio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević. 

Kako tvrdi, posljednjih dana vidi se da SDS i PDP nisu dorasli historijskom trenutku i da se trenutno takmiče samo u tome ko će biti veći licemjer.

- Kako protumačiti da se SDS i PDP sada brinu i o Akcionom planu za članstvo u NATO-u (MAP) i Godišnjem nacionalnom planu (ANP), a do prije samo nekoliko mjeseci usvajali su strategije u kojima je pisalo da je MAP dio konsenzusa i izrađivali ANP za koji su nama tvrdili da je samo tehničko pitanje - ističe Kovačević.

Prema njegovim riječima, SDS i PDP optužuju SNSD za navodnu koaliciju sa SDA, dok oni bez ikakvog demokratskog legitimiteta sjede sa SDA u Vijeću ministara u tehničkom mandatu.  

- Mi smo ostali odani Rezoluciji o vojnoj neutralnosti za koju smo glasali u Narodnoj skupštini Republike Srpske kada je opozicija bježala iz sale i nije je smjela podržati. Osim toga, mi smo prvi put uspjeli dobiti potpise Bošnjaka i Hrvata za naš stav da visoki predstavnik mora napustiti BiH - naglasio je Kovačević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.