SARAJEVO Saopćenje Pres-centra SBB-a

Radončić primio britanskog ambasadora Filda

Pres-centar SBB-a

Sa današnjeg sastanka

Foto: Press centar SBB


Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Metjua Filda (Matthew Field).  

Tokom razgovora ključne teme su bile uspostava vlasti na državnom nivou te izazovi koji stoje na tom putu. Usto, razgovaralo se i o drugim nivoima vlasti, s akcentom na Kanton Sarajevo i rad aktuelne vlade.

Ovom prilikom obostrano je naglašen značaj euroatlantskih integracija, koje nemaju alternativu. Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je istakao da put ka NATO savezu jeste strateški interes Bosne i Hercegovine i da, u tom kontekstu, odgovornost prema stabilnosti i razvoju naše zemlje i regiona treba biti apsolutni prioritet.

To znači da Bosna i Hercegovina treba učiniti maksimalne napore da bi u razumnom roku postala članica najveće vojne alijanse svijeta, a to posljedično stvara uvjete za brži ekonomski razvoj, dolazak stranih investicija, zaustavljanje masovnog iseljavanja i hvatanje tehnološkog koraka s razvijenijim državama zapadnog svijeta.

NA VRH

Podijeli članak na