SAOPĆENJE Tri stranke da nađu model za formiranje Vijeća ministara BiH do 5. septembra

PDP: SNSD potvrdio nesposobnost i nemoć da završi proces formiranja vlasti

U prethodnih 10 mjeseci neuspješnog pregovaranja najviše štete imali građani

I. K. / Avaz.ba

Anja Petrović

Foto: PDP


Otkazivanjem sjednice Predsjedništva BiH na kojoj je trebao biti imenovan mandatar za formiranje Vijeća  ministara BiH još jednom je potvrđena nesposobnost i nemoć SNSD-a da završi proces formiranja vlasti koji su započeli i u kojem nas drže već deset mjeseci, ističu iz PDP-a. 

U prethodnih 10 mjeseci neuspješnog pregovaranja najviše štete su imali građani, i u Republici Srpskoj i u FBiH, koji su postali taoci tri stranke koje se ne mogu dogovoriti - poručila je portparol PDP-a Anja Petrović. 

Ona je dodala da su SNSD, SDA i HDZ BiH odmah nakon izbora dogovorili više krupnih odluka.

Bez problema su postigli dogovor da smijene srpske ambasadore i konzule, srpske kadrove u Centralnoj banci, dogovorili su nova zapošljavanja u Predsjedništvu BiH, da SDA izabere SNSD-u četvrtog deletara u Domu naroda BiH, ali i da podijele resore u budućem Vijeću ministara. Očigledno se uspješno dogovaraju kada se radi o uskostranačkim interesima i zauzimanju pozicija i fotelja - zaključila je Petrović.

Ona je još jednom pozvala tri stranke da do 5. septembra, roka koji su sebi postavili, nađu model za formiranje vlasti na nivou BiH .

Više o:

PDP SNSD
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na