NA LICU MJESTA

Dan uoči Povorke ponosa: Na šetnji za tradicionalnu porodicu više novinara nego građana

Organizatori Dana tradicionalne porodice su UG "Svjetlo" i NVO partneri, koji su skup zakazali kao znak protesta povodom Povorke ponosa na kojoj će se u centru Sarajeva promovirati i tražiti prava LGBT osoba u našoj zemlji

Piše: M. Aščić

7.9.2019

Sa današnjeg okupljanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine za 13 sati je najavljeno održavanje Dana tradicionalne porodice, kako su organizatori nazvali okupljanje koje dolazi kao odgovor protivnika prve bh. povorke ponosa koja će biti održana sutra u Sarajevu.

Organizatori Dana tradicionalne porodice su UG "Svjetlo" i NVO partneri, koji su skup zakazali kao znak protesta povodom povorke ponosa na kojoj će se u centru Sarajeva promovirati i tražiti prava LGBT osoba u našoj zemlji.

Okupljanje je zakazano ispred Vječne vatre, ali za sada se mali broj građana odazvao pozivu organizatora.

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, više je prisutno novinara nego građana.

- Upravo ovom šetnjom želimo ukazati na važnost naših tradicionalnih porodica koje su nam bile snaga i utočište u najtežim trenucima. Ne branimo nikome da živi na način na koji je izabrao svjesni da ćemo svi odgovarati za svoje izbore. Istovremeno, nikada nećemo dopustiti da se nama nameće način života i običaji strani našem narodu i našoj zemlji. Crvena linija se ne smije preći - poručili su ranije organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.