NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: 500 Bosanaca zarobljeno u Siriji

Avaz.ba

9.9.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 08.09.2019.. Avaz

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje:

Naši novinari pratili su jučer 1. bh. povorku ponosa koja je održana u Sarajevu. Donosimo sve detalje ovog skupa, ali i skupa protiv povorke koji je održan na Ciglanama.

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK) istražuju misterioznu smrt Ferida Omanovića (54) iz Gornje Dubravice kod Viteza, koji je prekjučer u 16.55 sati primljen u Dom zdravlja Vitez, a potom hitno prebačen u bolnicu Bila, gdje je podlegao zadobivenim povredama, ubodnim ranama. Naši novinari bili su na licu mjesta u Gornjoj Dubravici.

Saznajemo i koliko je bh. državljana trenutno zarobljeno u Siriji, a koji su učestvovali na sirijskom ratištu.

U ovom broju našeg lista saznajte i koji je sportista ponio titulu ličnosti dana.

Na stranama Globusa bavili smo se uglavnom regionalnim temama. Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je jučer, nakon vojne vježbe “Begej 2019”, da je Vojska Srbije snažnija nego ranije i da će biti još jača. Donosimo sve detalje ove vojne vježbe.

Nova zanimljiva Minuta uglednog novinara Bakira Hadžiomerovića nosi naziv ''Puko film''!

Istražujemo i zbog čega su građani izloženi nepotrebnim troškovima prilikom konkuriranja za posao u nekoj državnoj službi.

Saznajte i kako sarajevski Studentski centar ove godine svoje stanare dočekuje spremniji nego ikad. Šta je sve urađeno za ugodan i prijatan smještaj studenata iz cijele zemlje, za „Avaz“ govori direktor ovog centra Tarik Curić.

Građani Jajca ostali su u šoku nakon vijesti da je jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Barevo samoubistvo izvršila 24-godišnja Ilhana Krak. Detalje ove priče objavljujemo na stranama Crne hronike.

Jednu večer proveli smo s policajcima iz Starog Grada u Sarajevu. 

Na stranama Jet seta donosimo sve detalje filmskog ostvarenja “Joker” reditelja Toda Filipsa, koje je trijumfiralo na 76. izdanju Venecijanskog filmskog festivala.

Strane sporta posvećene su reprezentaciji BiH u nogometu. Naš novinar Goran Šumar bio je s bh. reprezentativcima u Jerevanu. Objavljujemo sve detalje ove utakmice, a tu su i ostale vijesti iz svijeta sporta. Izdvajamo i aktuelnosti s US opena te Svjetskog košarkaškog prvenstva.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ možete pročitati i šta smo vam pripremili u novom prilogu „Sport“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.