NOVITETI

Fond za zaštitu okoliša dao primjer svim institucijama: Zagađenje zraka - nula

Nadam se da će zvaničnici u vlasti slijediti ovaj primjer i svoja skupocjena vozila zamijeniti hibridnim i električnim, kaže Čibukčić

Čibukčić: Uštedjeli bismo budžetski novac. Avaz

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

18.9.2019

Fond za zaštitu okoliša Federacije FBiH prva je institucija koja je u svojim dnevnim operacijama postigla rezultat od nula emisije ugljendioksida.

I to zahvaljujući novitetu datom na raspolaganje svim uposlenicima.

Fond za zaštitu okoliša. Logo

Fond je među prvima uveo u upotrebu korištenje električnih automobila, bicikala i romobila. Osim što je emisija zagađenja zraka nula, uposlenici Fonda, s direktorom Fuadom Čibukčićem na čelu, poslali su i poruku društvene odgovornosti.


Čibukčić: Uštedjeli bismo budžetski novac. Avaz

Trenutno su na raspolaganju dva hibridna automobila, četiri bicikla i pet romobila, a do kraja godine Fond će raspolagati s još dva hibridna i dva električna automobila srednje i niže klase.


Na raspolaganju svim uposlenicima. Avaz

- Nadam se da će zvaničnici u vlasti slijediti ovaj primjer i svoje skupocjene automobile zamijeniti hibridnim i električnim vozilima kako bismo postigli što veću efikasnost kada su u pitanju prijevoz i smanjenje zagađenja. Usto, uštedjeli bismo budžetski novac jer su ova prijevozna sredstva jeftinija - kazao je direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije FBiH Fuad Čibukčić.


JER MI JE STALO

Probudimo svijest o zaštiti okoliša 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.