NOVITETI Uveli u upotrebu korištenje električnih automobila, bicikala i romobila

Fond za zaštitu okoliša dao primjer svim institucijama: Zagađenje zraka - nula

Nadam se da će zvaničnici u vlasti slijediti ovaj primjer i svoja skupocjena vozila zamijeniti hibridnim i električnim, kaže Čibukčić

E. Ma. / Avaz.ba
18.09.2019 06:51

Čibukčić: Uštedjeli bismo budžetski novac

Foto: Avaz

Fond za zaštitu okoliša Federacije FBiH prva je institucija koja je u svojim dnevnim operacijama postigla rezultat od nula emisije ugljendioksida.

I to zahvaljujući novitetu datom na raspolaganje svim uposlenicima.

  • Fond za zaštitu okoliša
    Fond za zaštitu okoliša Foto: Logo

Fond je među prvima uveo u upotrebu korištenje električnih automobila, bicikala i romobila. Osim što je emisija zagađenja zraka nula, uposlenici Fonda, s direktorom Fuadom Čibukčićem na čelu, poslali su i poruku društvene odgovornosti.

  • Čibukčić: Uštedjeli bismo budžetski novac
    Čibukčić: Uštedjeli bismo budžetski novac Foto: Avaz

Trenutno su na raspolaganju dva hibridna automobila, četiri bicikla i pet romobila, a do kraja godine Fond će raspolagati s još dva hibridna i dva električna automobila srednje i niže klase.

  • Na raspolaganju svim uposlenicima
    Na raspolaganju svim uposlenicima Foto: Avaz

- Nadam se da će zvaničnici u vlasti slijediti ovaj primjer i svoje skupocjene automobile zamijeniti hibridnim i električnim vozilima kako bismo postigli što veću efikasnost kada su u pitanju prijevoz i smanjenje zagađenja. Usto, uštedjeli bismo budžetski novac jer su ova prijevozna sredstva jeftinija - kazao je direktor Fonda za zaštitu okoliša Federacije FBiH Fuad Čibukčić.

JER MI JE STALO

Probudimo svijest o zaštiti okoliša 

Komentari

NA VRH