AKTUELNO

Denis Šulić bit će predložen za potpredsjednika NSRS

Očekujemo da će na 7. redovnoj sjednici biti obavljena poslovnička procedura i da će se dati zvaničan prijedlog, kaže Žunić

Denis Šulić. Avaz

E. Ma. / Avaz.ba

19.9.2019

Predložit ćemo Denisa Šulića za potpredsjednika Narodne skupštine RS iz reda bošnjačkog naroda, i to na sljedećoj sjednici Skupštine, potvrdio je za "Nezavisne" Igor Žunić, šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS.

- Očekujemo da će na 7. redovnoj sjednici biti obavljena poslovnička procedura i da će se dati zvaničan prijedlog. Šulić će biti naš prijedlog, a hoće li druge stranke imati svoje prijedloge, to ne znamo, ali očekujem da od naredne sjednice potpredsjednik NSRS iz reda bošnjačkog naroda bude Šulić - istakao je Žunić.

Podsjećanja radi, nakon što je jučer najavljeno da će na sinoćnjoj posebnoj sjednici biti raspravljano o smjeni Senada Bratića (SDA), sada već bivšeg potpredsjednika NSRS iz reda bošnjačkog naroda, Bratić je podnio neopozivu ostavku.

Na sinoćnjoj posebnoj sjednici se ipak raspravljalo o njegovoj smjeni, jer, kako je rečeno, Bratićeva ostavka nije formalnopravno zavedena u Skupštini.

Kako je navedeno, zahtjev za raspravu o Bratićevoj smjeni upućen je zbog nedavno usvojene Deklaracije SDA, a u kojoj je, kako je istaknuto, učestvovao i Bratić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.