SUSRETI Gradonačelnik Fazlić razgovarao sa zastupnicom Volat

Tri zastupnika Evropskog parlamenta uključila se u problem migrantske krize u Bihaću

Piše: S. K . / Avaz.ba

Fazlić i Volat

Foto: Arhiv


Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić razgovarao je danas sa zastupnicom u Evropskom parlamentu Betinom Volat (Bettina Vollath), članicom Kluba zastupnika Progresivnog saveza socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu. 

Zastupnica Volat interesirala se za stanje u gradu Bihaću u svjetlu migrantske krize i nezainteresiranosti nadležnih institucija da problem ilegalnog boravka nekoliko hiljada migranata u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu riješi u skladu sa zakonskim propisima i nadležnostima koji tretiraju oblast ilegalnih migracija, saopćeno je iz Ureda gradonačelnika Bihaća.

– Čak tri poslanika u Evropskom parlamentu uključila su se u problem migrantske krize u našem gradu i to je dobar put da se i nadležni u EU pozicioniraju kada je u pitanju rješenje ovog problema. Sada imamo glas u Evropskom parlamentu koji će govoriti o ovom problemu, a do tada mi smo kao i svih ovih mjeseci, odnosno skoro dvije godine ostavljeni da se sami da rješavamo problem migranata – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Više o temi

SIGURNOSNA SITUACIJA
Građanski skup o migrantskoj krizi u subotu u Bihaću
MIGRANTSKA KRIZA
Bišćanima prekipjelo, u nedjelju okupljanje
NA VRH

Komentari