SRAMOTNO

Štiti li direktor škole nastavnika pedofila Mensuda Hodžića

Hodžić sumnjiči se za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi

Mesud Hodžić i Esad Ćorović. D. Pašalić

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

23.9.2019

Nastavnik Mensud Hodžić iz Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici, područna škola u Blatuši, iako je već 18 dana potvrđena optužnica protiv njega za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi, još nije suspendiran, potvrdio je to u izjavi za “Avaz” Esad Ćorović, direktor škole.

Dobio papir

⁃ Dobio sam papir s Općinskog suda u Zenici da se na tešanjskom sudu vodi postupak. Sada, evo, pišem i šaljem poštom tešanjskom sudu da mi i oni potvrde, pa ćemo onda vidjeti - govori Ćorović. 

I dok se direktor škole Ćorović očigledno uživio u ulogu poštara, javnost smatra da na taj način odugovlači da dobije papir i “kupuje vrijeme”, dok i ptice na grani znaju da je protiv Hodžića potvrđena optužnica. Također, zabrinuti se roditelji djece koja pohađaju ovu školu pitaju štiti li, ustvari, Ćorović nastavnika.

U međuvremenu, na stranici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona je objavljena potvrđena optužnica koja, također, ništa ne znači direktoru Ćoroviću.

Naime, prema detaljima iz optužnice, Hodžić se sumnjiči da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

⁃ Dana 22. septembra 2018. godine u toku polaganja praktičnog dijela vozačkog ispita, odnosno vožnje kandidata E. G., po prethodnom dogovoru s njegovim instruktorom A. K., koji je bio u vozilu zajedno sa svojim kandidatom, primio dar u vidu novca za sebe od 150 KM kao protuuslugu za uspješno polaganje vozačkog ispita navedenog kandidata - stoji u optužnici.

Naime, Hodžić je, navodi se u optužnici, dok je kandidat upravljao vozilom, od njegovog instruktora primio navedeni iznos, nakon čega je kandidat uspješno položio vozački ispit.

Samo dva mjeseca kasnije Hodžić je 10. novembra prošle godine u toku polaganja praktičnog dijela vozačkog ispita kandidata Dž. H., po prethodnom dogovoru s njegovim instruktorom A. K., koji je bio u vozilu zajedno s kandidatom, primio dar od 150 KM kao protuuslugu za uspješno polaganje vozačkog ispita, što se na kraju i dogodilo.

Istog dana Hodžić je tokom polaganja vozačkog ispita kandidatkinje F.J ., po prethodnom dogovoru s njenim instruktorom A. K., primio 100 KM kao protuuslugu za uspješno polaganje vozačkog ispita, što se na kraju i dogodilo.

Objavljena optužnica na stranici Tužilaštva ništa ne znači direktoru Ćoroviću. Screenshot

Primio novac

⁃ Kao odgovorna osoba u Federaciji BiH primio je novac za sebe kako bi u okviru svoje funkcije učinio što ne bi smio učiniti, čime je počinio produženo krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi - stoji u optužnici.

Kako je ranije pisao "Avaz", Hodžić će se o krivnji pred tešanjskim sudom izjasniti 30. septembra.

Uredno radi s djecom

Interesantno, protiv njega Tužilaštvo vodi istragu zbog prijave navodne pedofilije, odnosno da je svojoj maloljetnoj učenici nudio seks, a potom joj prijetio, te sve negirao.

Iako je prošlo pola godine, Tužilaštvo još nikada nije donijelo odluku, odnosno podiglo optužnicu ili zatvorilo slučaj. Šokantno je i to da Hodžić i dalje uredno radi s djecom, iako se njegovo ime provlači kroz evidencije pravosudnih organa, a direktor Ćorović sve to dopušta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.