LJUBUŠKI Saopćenje Granične policije BiH

Uhapšena sedmorica bh. državljana zbog krijumčarenja 29 migranata

Državljani Turske, Bangladeša i Pakistana pronađeni tokom proteklog vikenda

Srna
23.09.2019 15:49

Spriječeno krijumčarenje migranata

Foto: Avaz

Pripadnici Granične policije BiH u tri odvojena slučaja uhapsili su sedmoricu državljana BiH zbog krijumčarenja 29 ilegalnih migranata.

Iz Granične policije BiH saopćeno je da su na području Ljubuškog, u neposrednoj blizini granice BiH sa Hrvatskom, pripadnici Jedinice granične policije (JGP) Doljani spriječili krijumčarenje 12 državljana Turske u tri vozila oznaka BiH, Njemačke i Hrvatske, a kojima su upravljala trojica državljana BiH.

U graničnom pojasu na području Gradiške spriječeno je krijumčarenje 15 lica afro-azijskog porijekla, koja su se nalazila u tri taksi vozila oznaka BiH, a kojima su upravljali državljani BiH.

Službenici JGP Gradiška su na prelazu Gradiška na izlasku iz BiH, spriječili krijumčarenje dva lica afro-azijskog porijekla koja su bila sakrivena u prtljažniku, a otkrivena su prilikom granične kontrole vozila "audi" oznaka BiH na drugoj liniji graničnih provjera.

Niko od 17 ilegalnih migranata nije imao identifikacione dokumente, a u razgovoru s službenicima Granične policije izjavili su da dolaze iz Bangladeša i Pakistana.

Prema naredbi tužioca BiH, protiv sedam državljana BiH ovoj instituciji biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi, a dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Državljani Turske, Bangladeša i Pakistana, pronađeni tokom proteklog vikenda, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje. 

Komentari

NA VRH