SARAJEVO

Marić: Bilo bi pristojno da se ministrica Bogunić obrati Skupštini i kaže ko je vršio pritisak na nju

Jedan od "redovnih sastanaka" šestorke

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

23.9.2019

Šestorka se sastala u Općini Stari Grad - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U prostorijama Općine Stari Grad večeras je okončan sastanak kantonalne šestorke na kojoj je razgovarano o nekoliko tema, a jedna od njih bila je imenovanje nove ministrice obrazovanja KS.

Predsjednik kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo je za "Avaz" kazao da je ovo bio jedan od "redovnih sastanaka" šestorke.

- Dotakli smo se svih tema, pogotovo uoči redovne sjednice. Bilo je gorućih problema u Kantonu Sarajevu, počev od štrajka medicinara, deponije Smiljevići. Ono što je podiglo najveću buru je eventualno razješenje aktuelne ministrice Bogunić i imenovanje predloženog kandidata iz redova SDA, inače koju predlaže NiP - kazao je Marić.

Istaknuo je da je rasprava bila izuzetno žustra.

- U jednom trenutku smo bili podijeljenog mišljenja. Zastupao sam mišljenje da odlazeća ministrica treba da se obrati Skupštini i da bi bilo vrlo pristojno da kaže ko je vršio politički pritisak na nju. Drugi nisu bili tog mišljenja, posebno premijer KS Edin Forto - dodao je Marić.

Marić je kazao da je na sastanku bilo govora i o drugim aktuelnim temama u Kantonu Sarajevo.

- Razgovarali smo i o toj problematici štrajka medicinara u Kantonu Sarajevu. Također, izrazili smo zabrinutost zbog situacije koju smo vidjeli danas, da hronični bolesnici ne mogu biti tretirani i Vlada KS se mora hitno pozabaviti time - kazao je Marić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.