BANJA LUKA U petak izjašnjavanje poslanika

Nastavljena redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske

Među prvim razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju

Srna
24.09.2019 10:39

Nastavljena redovna sjednica

Foto: Srna

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju. 

Pred poslanicima su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti. 

Skupština će u drugom dijelu šeste redovne sjednice razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim putevima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

Poslanici bi se o apsolviranim tačkama dnevnog reda trebali izjasniti u "Danu za glasanje", u petak, 27. septembra. 

U prvom dijelu šeste redovne sjednice Narodna skupština je usvojila više zakona, među kojima je i Zakon o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, prema kojem će se policijskom službeniku lični koeficijent za ostvarivanje prava na penziju utvrđivati na osnovu pet godišnjih plata koje su za njega najpovoljnije.

Komentari

NA VRH