MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE

Čak 44 imama iz Sarajeva stigla u Gacko pružiti podršku

Stigli u posjetu gatačkom imamu Sadetu ef. Bilaliću

Grupa od 44 imama s područja Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo ispred Mehmed-agine džamije u Gacku. Facebook

A. P. / Avaz.ba

24.9.2019

Grupa od 44 imama s područja Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo jučer je posjetila gatačkog imama Sadeta ef. Bilalića i džematlije Mehmed-agine džamije u Gacku

Izrazili su im podršku nakon jučerašnjeg vandalskog čina ispred centralne džamije u tom kraju. U pratnji sarajevskih imama bio je i muftija mostarski Salem ef. Dedović. Efendija Bilalić im je zahvalio na pruženoj podršci. 

Postupajući prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e jutros su na području Gacka uhapsili osumnjičenog Danela Rajkovića, koji je nedavno izvršio veliku nuždu ispred Mehmed-agine džamije. 

Osumnjičeni Danel Rajković je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je da je tokom 2019. godine, u više navrata, putem društvenih mreža, upućivao ozbiljne, uvredljive i teške prijetnje, usmjerene na pripadnike bošnjačkog naroda u BiH. Upućivao je ozbiljne prijetnje imamu džemata Bosanski Novi i članovima njegove porodice. 

Osumnjičeni je pod istragom i osumnjičen je da je počinio krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti iz člana 145a. KZBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.