SARAJEVO

Uposlenici Lutrije BiH posjetili Roditeljsku kuću

Stanarima donijeli poklone i neophodne potrepštine

Uposlenici Lutrije BiH u posjeti Roditeljskoj kući. Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka"

A. P. / Avaz.ba

2.10.2019

Uposlenici Lutrije BiH posjetili su Roditeljsku kuću i za njene stanare donijeli mnogo poklona i potrepština koje su im neophodne tokom njihovog boravka u Roditeljskoj kući. 

Posjeta je bila uvertira u gostovanje članova Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" u emisiji vanrednog kola TV Bingo Show Lutrije BiH u srijedu, 9. oktobra. 

- Iz ove posjete su se izrodila prijateljstva za cijeli život, ljubav i podrška. Osmijesi upućeni kroz igru, koji su ostali zapečaćeni u srcima uposlenika Lutrije i naših mališana, su čvrsta veza između dobrih i iskrenih srca. Podrška koju su osjetili mališani je prijeko potrebni vjetar u leđa i snaga da nastave dalje, da nisu sami u svojoj borbi, da postoji neko van njihovog svijeta ko će ih držati za ruku i bodriti na putu do pobjede - saopćili su iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka". 

Rekli su kako je ovo pravi primjer kako svako od nas može dati mali doprinos i učiniti nešto veliko za one koji se nalaze na teškom putu iskušenja, neodabranom svojom voljom. 

- Ovo je primjer kako možemo biti jedni drugima oslonac u teškim danima, kako možemo suosjećati i razumjeti. Ovo je primjer kako svako od nas može iznaći način da pruži pomoć i podršku onima koji to najviše trebaju, jer djeca oboljela od raka nas trebaju - dodali su.

Šef Odjela za odnose s javnošću i standardizaciju Lutrije BiH Nedim Hamzić je rekao kako je Lutrija BiH kompanija koja svoje društveno odgovorno djelovanje iskazuje podrškom brojnim projektima. 

- Posjeta zaposlenika naše kompanije potvrđuje konstantno interesovanje i brigu Lutrije BiH prema najosjetljivijim kategorijama društva. Pružiti podršku radu Roditeljske kuće, olakšati svakodnevnicu djeci i roditeljima koji ovdje borave je nešto što najmanje možemo učiniti. Posebna će nam čast biti ugostiti članove Udruženja Srce za djecu koji će gostovati u vanrednom izdanju TV Binga koje je na programu u srijedu, 9. oktobra, a u kojem će osvojiti značajna finansijska sredstva koja će im pomoći u daljnjem radu - izjavio je Nedim Hamzić. 

Druženje uposlenika Lutrije BiH s djecom iz Roditeljske kuće. Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.