SARAJEVO

Selimić: Propao sastanak, pozivamo pacijente da idu u Ministarstvo na liječenje

Selimić dodao da će od ponedjeljka štrajk biti mnogo rigorozniji

Edo Selimić. Arhiv

Piše: S. Š. / Avaz.ba

2.10.2019

Današnji sastanak predstavnika štrajkačkog tima zdravstvenih radnika u KS i Vlade KS završio se bez dogovora.

Najavljeno je zaoštravanje štrajka, odnosno primanje samo hitnih slučajeva u svim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Edo Selimić, predsjednik Sindikata radnika u zdravstvu KS, za "Avaz" je kazao da je razočaran epilogom, a najavio je i masovne proteste.

- Stalno nam nude neke nove projekcije, kako njima treba vremena, bar sedam dana, do sljedećeg utorka. Njihov problem sada je novac kojim će zadovoljiti naše zahtjeve koje smo doveli do minimuma.  U ponedjeljak u 12 sati ispred zgrade Vlade KS održat ćemo masovne proteste, a pozvali smo i pacijente da nam se pridruže. Niko od nas ne razmišlja o rušenju Vlade KS, ovo je isključivo zahtjev da konačno i mi potpišemo kolektivni granski ugovor - kazao je Selimić

On je još dodao da će od ponedjeljka štrajk biti mnogo rigorozniji te da medicinsko osoblje tokom štrajka neće raditi nikako.

- Do sada smo tokom štrajka radili sve, skoro pa i nije bilo štrajka. Sada ćemo se baviti samo onim ljudima koji su vitalno i životno ugroženi, a ostali neka idu doktorima koji ne štrajkuju pravo u ordinaciju - dodao je Selimić, pozivajući pacijente da, nakon današnjeg fijaska sastanka, na liječenje idu u Ministarstvo zdravstva KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.