SARAJEVO Danas završen postupak, potvrdio direktor Krnjić

Saznajte ko je Sirijac koji je za 10,3 miliona KM kupio Dom penzionera u Nedžarićima

Mehdi je biznismen iz Sirije, a kako je prije dvije godine izjavio, nakon što je kao turista posjetio Sarajevo, odlučio je investirati novac u bh. metropoli

M. Aš.
16.10.2019 13:18

Dom penzionera

Foto: Avaz

Devastirani Dom penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići prodat je danas na aukciji posredstvom Agencije za privatizaciju u FBiH za 10.364.140 KM. Ovu informaciju potvrdio je za „Avaz“ Zijad Krnjić, direktor Federalnog zavoda PIO. Kupac je, kako smo ranije i objavili, firma "Capital Holding" iz Sarajeva.

Iza ove firme, čije je sjedište u Novom Sarajevu, krije se ime Sirijca Abdulaha Mehdija. On je prije dvije godine, kako smo pisali, kupio poslovni centar “Capital Tower” u sarajevskom naselju Otoka.

Ova firma prije deset dana je uplatila zakonski depozit od deset posto, odnosno milion i 36.000 KM na cijenu objekta koji je prodat za deset miliona, i to nakon snižavanja prvobitne cijene koja je iznosila 13,4 miliona KM.

Mehdi je biznismen iz Sirije, a kako je prije dvije godine izjavio, nakon što je kao turista posjetio Sarajevo, odlučio je investirati novac u bh. metropoli.

Kapital njegove firme iznosi ukupno osam miliona KM, a navedeno je da ova firma ima sjedište u Abu Dabiju.

Suosnivač firme i Mehdijev zamjenik je Abdulatif Almohdi, s uložena četiri miliona KM.

NA VRH