SARAJEVO

Prodaje se Dom penzionera za 13,3 miliona maraka

Devastirana zgrada nekadašnjeg doma u Nedžarićima: Godinama ruglo grada. Arhiv

Piše: A. Nu.

4.3.2019

Agencija za privatizaciju Federacije BiH objavila je danas javni poziv za aukcijsku prodaju devastirane zgrade Doma penzionera u sarajevskom naselju Nedžarići. 

Kako je odlučeno, aukcija će se održati 11. aprila u aukcijskom centru, na adresi Maršala Tita 7. 

Procijenjena početna vrijednost objekta je oko 13.366.389 i ispod te cijene Zavod penzijsko-invalidskog osiguranja (PIO), kako poručuje direktor Zavoda Zijad Krnjić, neće ići.

Kako nam je potvrđeno iz Federalnog zavoda PIO/MIO, postignuta je saglasnost s Općinom Ilidža da ovaj objekt koji svih poratnih godina predstavlja ruglo grada konačno dobije novog vlasnika. 

Tokom agresije na BiH nekadašnji Dom penzionera totalno je uništen granatiranjem.


Dom penzionera nalazi se u ulici Bulevar Meše Selimovića. Objekt se sastoji od tri cjeline, i to: stambeni dio lamela A, B, C i D, podrumsko-suterenski prostor i trafostanica.

Inače, Zavod donosi odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuđača i s njim zaključuje ugovor o kupoprodaji. Iz Zavoda su potvrdili informaciju za "Avaz" da je Dom penzionera na prodaju.

- Riješene su sve formalnopravne pretpostavke. Konačno smo dobili rješenje i u zemljišno-knjižnom izvatku navedeno je da je sve naše – kazali su za "Avaz". 

Rečeno je da će sredstva biti usmjerena za stabilizaciju Zavoda PIO.

Ukupna neto površina objekta iznosi 16.086 m2. Ukupna površina zemljišta na kojem se objekt nalazi je 18.286 m2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.