STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj iz BIHAMK-a

Vozači, oprez: Kolovoz je vlažan, a vidljivost smanjena

Na graničnim prijelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja

Sl. M. / Avaz.ba
17.10.2019 06:36

Smanjena vidljivost uz riječne tokove

Foto: Avaz

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno uz rijeke Savu, Lašvu, Vrbas, Bosnu, Drinu i Spreču. Na dionicama gdje ima magle i kolovoz je vlažan, te se savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima saobraćaj se obustavlja od 00:30 do 4:30 sati. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo autoput A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever-Lepenica, kao i magistralne puteve: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-17 Doljani-Metković i M-5 Lanište-Ključ.

Zbog redovnog servisiranja tunela Bijela Vlaka, na autoputu A-1 Zvirovići-Bijača, večeras od 21 sat do sutra (18.10.) do 1 sat za saobraćaj će biti zatvoren smjer Zvirovići-Bijača, dok će od 1 do 5 sati biti zatvoren smjer Bijača-Zvirovići.

Zbog izvođenja bojevog gađanja na poligonu “Manjača”, danas (17.10.) od 08 do 18 sati doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu R-441 Banja Luka-Čađavica, na dionici Kola-Stričići.

Na graničnim prijelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Komentari

NA VRH