ŠIROKI BRIJEG

Održana tribina 'Žene su temelj društva'

Širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević sponzor je ove tribine

Održana tribina. Fena

Fena

22.10.2019

Na edukacijskoj tribini "Žene su temelj društva" održanoj u utorak u Širokom Brijegu okupile su se mnoge poznate bh. žene koje su posvjedočile o svomu uspjehu kroz karijeru.

Govoreći o ovom događaju širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević, koji je i sponzor ove tribine, kazao je kako žene ne treba previše podupirati jer se one znaju izboriti za svoja prava.

- Mislim da žene danas uživaju puno više prava pa smo i mi malo bolji, slobodniji i dajemo im više podrške nego prije. Naše žene su uvijek bile nositelji obitelji i ova tema odgovara tomu - kazao je Kraljević.

Poznata mostarska odvjetnica Nada Dalipagić, zatim mlada poduzetnica i diplomirana ekonomistica Sanja Bošnjak, članica Upravnog odbora Poslovnih žena u BiH Ivana Bunoza, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Zapadnohercegovačkoj županiji Zora Mikulić, voditeljica pravnog odjela u SPARK-u Danijela Marić, poduzetnica Radmila Lučić i druge poznate žene sudjelovale su na ovoj tribini.

- Dok sam bila mlađa moje kolegice i prijateljice su maštale da budu glumice ili stjuardese. Ja sam uvijek htjela biti sudac i to mi se nekako ostvarilo. Nikada sebe nisam vidjele nigdje drugo nego ovdje, posebno zato što sa mnom radi moja mlađa kćer, a starija je sudac - kazala je Dalipagić.

Članica Upravnog odbora poslovnih žena u BiH Ivana Bunoza kazala je kako je žensko poduzetništvo u BiH tek u povojima, ali da se to može promijeniti ovakvim radionicama.

U BiH postoji mnogo žena koje su uspješne u onom što rade, ali anonimne, no to bi se ovakvim radionicama moglo promijeniti - kazala je Bunoza. 

Mlada poduzetnica Sanja Bošnjak koja se bavi proizvodnjom nakita kazala je kako su prepreke ženama u poduzetništvu danas komentari drugih.

Ako imate pravi proizvod onda će vas mnogi prepoznati, a to vidimo i po ovom događaju, jer nas je očito netko prepoznao i pozvao - kazala Bošnjak, dodavši da se iz ljubavi odlučila prema ovom poslu. 

Tribinu je organiziralo Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Širokog Brijega u prostorijama Gradske knjižnice u tom gradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.