IMENOVANJA Čeka se rang - lista

Nezavisni odbor o novom direktoru SIPA-e ponovo 4. novembra

Na sjednici koja je prekinuta 21. oktobra obavljen je razgovor sa svim kandidatima

Srna
23.10.2019 14:56

Nezavisni odbor

Foto: Avaz

Nastavak sjednice Nezavisnog odobra, na kojoj bi trebalo da bude utvrđena rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zakazana je za 4. novembar, rekao je zamjenik predsjedavajućeg ovog odbora Enes Obralija.

Sjednica je prekinuta 21. oktobra, jer je bilo neophodno utvrditi dodatne činjenice u postupku izbora novog direktora SIPA-e.

- Do sada nisu dostavljene nephodne činjenice koje smo zatražili, a rok je do 1. novembra - dodao je Obralija.

Na sjednici Nezavisnog odbora koja je prekinuta 21. oktobra obavljen je razgovor sa svim kandidatima koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora SIPA-e.

Obralija je tom prilikom izjavio da je zaprimljena predstavka u kojoj se navodi da je Nezavisni odobor spreman da svjesno krši zakone s obzirom da neki od kandidata navodno ispunjavaju uslove za penziju.

Donijeli smo zaključak da ćemo za sva četiri kandidata provjeriti da li neko ispunjava uvjete za penziju - rekao je Obralija nakon prekinute sjednice.  

Nezavisni odbor obavio je razgovor sa svim kandidatima koji su prošli konkurs - aktuelnim direktorom Pericom Stanićem, direktorom Policije Republike Srpske Darkom Ćulumom, bivšim direktorom SIPA-e Goranom Zupcem, te policijskim službenikom iz Trebinja Žarkom Laketom.

Komentari

NA VRH