IMENOVANJA

Nezavisni odbor o novom direktoru SIPA-e ponovo 4. novembra

Na sjednici koja je prekinuta 21. oktobra obavljen je razgovor sa svim kandidatima

Nezavisni odbor. Avaz

Srna

23.10.2019

Nastavak sjednice Nezavisnog odobra, na kojoj bi trebalo da bude utvrđena rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) zakazana je za 4. novembar, rekao je zamjenik predsjedavajućeg ovog odbora Enes Obralija.

Sjednica je prekinuta 21. oktobra, jer je bilo neophodno utvrditi dodatne činjenice u postupku izbora novog direktora SIPA-e.

- Do sada nisu dostavljene nephodne činjenice koje smo zatražili, a rok je do 1. novembra - dodao je Obralija.

Na sjednici Nezavisnog odbora koja je prekinuta 21. oktobra obavljen je razgovor sa svim kandidatima koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora SIPA-e.

Obralija je tom prilikom izjavio da je zaprimljena predstavka u kojoj se navodi da je Nezavisni odobor spreman da svjesno krši zakone s obzirom da neki od kandidata navodno ispunjavaju uslove za penziju.

Donijeli smo zaključak da ćemo za sva četiri kandidata provjeriti da li neko ispunjava uvjete za penziju - rekao je Obralija nakon prekinute sjednice.  

Nezavisni odbor obavio je razgovor sa svim kandidatima koji su prošli konkurs - aktuelnim direktorom Pericom Stanićem, direktorom Policije Republike Srpske Darkom Ćulumom, bivšim direktorom SIPA-e Goranom Zupcem, te policijskim službenikom iz Trebinja Žarkom Laketom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.