ODLUKE

Medicinski fakultet povlači sve svoje profesore koji predaju na drugim fakultetima UNSA-e

O ovome su obavijestili i Rektorat Univerziteta od kojeg traže da se materijal, odnsno ova odluka bezuvjetno nađe na narednoj sjednici Senata Univerziteta koja treba biti održana u srijedu

Čavaljuga: Potpisala odluku. Avaz

Piše: S. M. / Avaz.ba

28.10.2019

Nastavno-naučno vijeće Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (UNSA) na posljednjoj sjednici održanoj 24. oktobra donijelo je odluku kojom se "do daljnjeg, a po hitnom postupku obustavi izvođenje nastave/angažman na svim ciklusima studija i svim fakultetima Grupacije medicinskih nauka UNSA. 

O ovome su obavijestili i Rektorat Univerziteta od kojeg traže da se materijal, odnsno ova odluka bezuvjetno nađe na narednoj sjednici Senata Univerziteta koja treba biti održana u srijedu.

Faksimil dijela odluke. Avaz

Kako stoji u doluci Nastavno-naučnog vijeća, koju potpisuje dekanesa Semra Čavaljuga, ukoliko se ne postupi u skladu sa ovim stavom, Nastavno-naučno vijeće je saglasno da se obustavi izvođenje nastave na svim ciklusima studija na svim organizacionim jedinicama/fakulteta UNSA, na kojima nastavnici i saradnici Medicinskog fakulteta imaju angažman. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.