NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Novi rekord namjenske industrije

Novinar "Dnevnog avaza" posjetio je posljednje autentično bosansko selo Lukomir. Pročitajte šta je tamo zatekao te šta su mu domaćini govorili

Avaz.ba

31.10.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 31. oktobar 2019.. Avaz

"Dnevni avaz", najtiražniji bh. politički dnevnik, u današnjem printanom izdanju donosi sve o presudi Radomiru Šušnjaru za zločine u Višegradu. Donosimo i stravičnu ispovijest preživjele žrtve žive lomače, za koju je Šušnjar osuđen na 20 godina robije.

Naučnici s Univerziteta u Španiji napravili su nevjerovatno istraživanje, a kao izvor informacija poslužile su im kanalizacije 120 svjetskih gradova, među kojima je bilo i Sarajevo. Pročitajte frapantne podatke o tome šta je pronađeno u fekalijama Sarajlija. 

Urednica Larisa Sarajlić-Ramović napisala je komentar dana čiji je naslov "Koncentriši se, narode".

Tu je i priča o namjenskoj industriji Federacije, koja obara sve rekorde u poslovanju.

Saznajte i šta donose izmjene Zakona o notarima.

Irma Baralija je ličnost dana, a pročitajte i zašto.

Novinar "Dnevnog avaza" posjetio je posljednje autentično bosansko selo Lukomir. Pročitajte šta je tamo zatekao te šta su mu domaćini govorili.

Na stranicama Mozaika donosimo nesvakidašnju priču o šeiku iz Katara koji je stanovnicima u Derventi dijelio zlatne satove, novac i telefone.

Novinari Crne hronike donose ispovijest Zlatana Smajlagića, vozača Renaulta u kojem je poginula njegova tetka Naima Šljivić kad je prije deset dana na putu M-17 u Zenici stravičnu nesreću izazvao Muhamed Agić.

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu za Slavojkom Marinković, koja je, zajedno sa suprugom Milenkom, osuđena za okrutno ponašanje prema Njemici Betini Signer (Bettine Siegner), koja je godinama bila zatočena na njihovom imanju u selu Karavlasi kod Kalesije.

Ekipa "Avaza" bila je na probi uoči večerašnje premijere predstave “Prah”. Uloge ostvaruju Gordana Boban i Mirsad Tuka, dok režiju potpisuje Miralem Zupčević.

Na sportskim stranicama pročitajte veliki intervju sa Mehom Kodrom te saznajte zašto je poručio da smo poznati majstori drame.

Ponajbolji svjetski centar ženske košarke Džonkel Džons (Jonquel Jones) potvrdila je dolazak u BiH. Pročitajte šta o tome misli selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH Goran Lojo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.