AKCIJE Granična policija obavljala kontrolu

Pakistanac uhapšen u Sarajevu sa savremenom opremom za izradu dokumenata EU

U sklopu softverskih programa nalazili su se specimeni putnih isprava i dozvola boravka zemalja EU, kao i imitacije najsloženijih zaštitnih elemenata koji se nalaze na sigurnosnim dokumentima spremni za štampanje, napisano je u saopćenju

Avaz.ba

Granična policija Aerodroma Sarajevo uhapsila jednog muškarca

Foto: Avaz


Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo jučer su uhapsili B. T. A., državljanina Pakistana, zbog sumnje da je počinio krivično djelo. 

Kako navode u saopćenju, B. T. A. je doputovao na Međunarodni aerodrom Sarajevo letom iz  Istanbula, a policijski službenici ove jedinice prilikom granične kontrole na drugoj liniji provjera kod njega su pronašli najsavremenije softverske programe i hardversku opremu za izradu krivotvorenih dokumenata zemalja Evropske unije. 

- U sklopu softverskih programa nalazili su se specimeni putnih isprava i dozvola boravka zemalja EU, kao i imitacije najsloženijih zaštitnih elemenata koji se nalaze na sigurnosnim dokumentima spremni za štampanje. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, prema čijem je nalogu B. T. A. i lišen slobode te je danas predat ovoj instituciji na daljnje postupanje - napisano je u saopćenju. 

Više o temi Granična policija BiH

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na