STANJE NA PUTEVIMA

Večeras kroz Vranduk II naizmjenično kretanje vozila, obustava od 00:30 do 5 sati

Zbog sanacionih radova kroz tunel Vranduk II (M-17 Zenica - Nemila) od danas u periodu od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno

Kroz Vranduk se danas saobraća dvosmjerno. Ilustracija

Avaz.ba

1.11.2019

U višim predjelima, kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, danas se očekuju gusta magla i niska oblačnost, koje smanjuju vidljivost, saopćeno je iz BIHAMK-a.  

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke pa se apelira na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog sanacionih radova kroz tunel Vranduk II (put M-17 Zenica - Nemila), od danas u periodu od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U periodu od 21 sat do 00:30 sati vozila će se propuštati naizmjenično, dok će od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel biti obustavljen.

Za vrijeme totalne obustave, vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445), a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče – Zavidović i Olovo - Sarajevo.

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj - Olovo, tunel Karaula zatvoren je za saobraćaj, a vozila saobraćaju preko starog prijevoja Karaula.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima, izdvajamo autoput A-1 Sarajevo sjever -Lepenica, kao i magistralne puteve M-18 Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje, M-17 Doljani - Metković, M-5 Lanište - Ključ i M-18 Sarajevo -Trnovo.

Na graničnim prijelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta Graničnog prijelaza Brčko - Gunja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.