AVAZOVA ANKETA

I većina građana smatra da su medicinski radnici u BiH nedovoljno plaćeni

Portal „Avaza“ proveo anketu od 30. oktobra do 5. novembra

Štrajk u KS traje od 2. septembra. Avaz

Piše: M. R. S. / Avaz.ba

6.11.2019

Uposleni u zdravstvu Kantona Sarajevo od 2. septembra su u generalnom štrajku. Od sutrašnjeg sastanka čelnika Sindikata radnika u zdravstvu s predstavnicima Kantonalne vlade ovisit će hoće li štrajk biti prekinut ili dodatno pooštren.

Traže korekciju koeficijenata kako bi bile povećane plaće svima uposlenima u zdravstvu, od čistačica, preko medicinskih sestara i tehničara, do inžinjera i specijalista.

Doktori medicine i stomatologije održali su štrajk upozorenja u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i zaprijetili i generalnim štrajkom, također zbog ostvarivanja radnih prava.

Štrajkom su prijetili i zdravstveni radnici u Unsko-sanskom kantonu, gdje je, također, vidljiv i odliv medicinskog kadra u inozemstvo.

Prema anketi koju je proveo portal „Avaza“ od 30. oktobra do 5. novembra, i većina građana smatra da zdravstveni radnici u našoj zemlji nisu dovoljno plaćeni za svoj rad. Na pitanje „Smatrate li da su dovoljno plaćeni medicinski radnici u BiH?“, 55 posto građana odgovorilo je „ne“.

Na našem portalu potražite novu anketu i kažite šta mislite o tome koliko neformiranje vlasti u BiH utiče na domaću ekonomiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.