MALVERZACIJE Nogometaš Marsel Mace otvoreno

Nakon što su procurile poruke o namještanju utakmica, jedan od aktera afere za "Avaz": Mi smo stari drugovi, to je bila šala

D. PAŠALIĆ

Marsel Mace i Ajdin Mrguda

Foto: Avaz


Nakon priče koju je “Dnevni avaz” ekskluzivno objavio da je Ajdin Mrguda, trener Nogometnog kluba Vis Simm-bau iz Kosove kod Maglaja, nudio novac Marselu Maceu, igraču rivalskog kluba NK Moševac, da “povuče ručnu” u susretu s njegovim klubom, brojne su reakcije javnosti. Isplivale su i sve malverzacije u bh. nogometu. 

Seljačka liga

I dok Mrguda, trener kluba iz Druge lige Federacije BiH - grupa Centar (treći rang bh. fudbala) negira da je nudio novac i vodio takav razgovor, igrač Mace potvrdio je za “Avaz” da je prepiska tačna. Najprije je pokušao izbjeći razgovor s novinarom, pravdajući se kako je u obavezama.

- Nisam u prilici da razgovoram. Rekao sam već, to je za mene seljačka liga i ne želim o tome pričati - govorio je on.

  • Brojne reakcije nakon ponude

    Brojne reakcije nakon ponude

    Foto: Avaz


Ipak, potvrdio je kako je pisao sa Mrgudom na tu temu, međutim, sve to pokušao je pravdati činjenicom da su oni dugogodišnji prijatelji.

- Mi smo stari drugovi, tako da, sve to može biti sprdnja. Ništa od toga što smo pisali nije bilo niti će ikada biti. Više je to bila šala. Ko će vam danas dati u trećoj ligi ljubičastu novčanicu. Nisam dobio ni tih 200 KM. Nismo se ni pogledali na toj utakmici – pravdao se Mace.

Kako saznaje “Avaz”, Mace je, također, pokušavao da se prepiska vođena s trenerom Mrgudom povuče sa portala jer bi zbog toga mogao imati problema i ostati bez angažmana.

Podsjetimo, trener Mrguda uoči susreta njegovog kluba sa NK Moševac najprije je napisao Maceu “nemoj sutra da nas ubiješ, ništa vam ne znači. Mi idemo na prvo mjesto, a ti si ovdje na zimu”, a potom mu je ponudio novac.

Povuci ručnu

- Imat ćeš 200 KM od mene. Povuci ručnu. Ja stojim iza toga. Ako hoćeš, ako ne onda ništa – napisao mu je Mrguda, koji je izjavio za naš list da su to notorne laži i gluposti.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na