OPASNI OBAVJEŠTAJAC

Fikretovi najbliži saradnici i vozači "otvorili" usta

Od bivših pripadnika ARBiH stigla dva strateška dokumenta, te videoispovijest jednog od Muslimovićevih vozača

Muslimović: Vrata špijunskog mraka se otvaraju. Avaz

Piše: A. C.

13.11.2019

Nakon javnog poziva istraživačkog tima „Dnevnog avaza“ da se u nedostatku zakona o lustraciji napokon krene u javnu diferencijaciju s prononsiranim šefovima ozloglašenog KOS-a u kakve spada „senator“ Fikret Muslimović, vrata špijunskog mraka se već otvaraju. 

Monstruoznost na djelu

Jučer su od bivših pripadnika Armije RBiH i nekada najbližih saradnika Fikreta Muslimovića između ostalog materijala došla i dva strateška dokumenta. U njima se zorno vidi monstruoznost Muslimovićevih postupaka.

Prvi dokument je njegov zvanični akt o rahmetli komandantu Rasimu Deliću. Svojim potpisom Fikret Muslimović je uputio izvještaj tadašnjem državnom rukovodstvu u kojem časnog komandanta ARBiH Delića opisuje užasnim lažima, u kakve spadaju sklonost ka bludu, kriminalu i mnogim drugim nemoralnim radnjama.

Tužioci u Hagu su taj Muslimovićev dokument koristili protiv generala Delića kada je nesretni komandant ARBiH osuđen na tri godine zatvora.

Delić: Časni komandant ARBiH bio je žrtva užasnog podmetanja. Arhiv

Prema tvrdnjama pošiljaoca dokumenta, kada je Delić upoznat s ovim Muslimovićevim monstruoznim aktom, komandant ARBiH se potpuno slomio i to je značajno pomoglo njegovoj fatalnoj bolesti. 

Zaštita mudžahedina

Drugi dokument koji će se ekskluzivno objaviti u prvoj knjizi o Muslimoviću tiče se sastanka komandanata Armije RBiH, koji su tražili da se mudžahedini uklone iz BiH, jer će to dugoročno nanijeti nesagledive štete po imidž ARBiH i Bošnjaka.

Čitaoci će prvi put u knjizi koja se sprema pročitati šta je govorio Muslimović i kako je izdejstvovao da mudžahedini ostanu u Armiji RBiH. Političke posljedice toga su poznate, kao i nalog zapadnih vlada nakon rata da mudžahedini moraju otići iz naše zemlje.

Također, „Avaz“ je već u posjedu videoispovijesti jednog od vozača Fikreta Muslimovića. Istraživački tim i dalje moli intelektualce, patriote i žrtve ovog KOS-ovca da nastave s dostavom svih materijala i računaju na apsolutnu zaštitu svog identiteta ako to žele.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.