ODLUKE

Inspektorat RS: Poništena diploma direktora OSA-e Osmana Mehmedagića

Univerzitet postupio po rješenju inspektora

Osman Mehmedagić: Poništena fakultetska diploma. Arhiv

Avaz.ba

14.11.2019

Inspektorat Republike Srpske saopćio je danas da je zvanično poništena fakultetska diploma direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmana Mehmedagića.

Prosvjetna inspekcija RS obavila je danas na Univerzitetu za poslovne studije u Banjoj Luci kontrolu izvršenja rješenja kojim je naloženo da diploma Osmana Mehmedagića bude poništena i  proglašena ništavnom u "Službenom glasniku Republike Srpske" te je utvrđeno da je Univerzitet postupio po rješenju inspektora, saopćeno je iz Inspektorata RS. 

Kako se navodi u saopćenju za javnost, uvidom u predočenu dokumentaciju utvrđeno je da je Senat Univerziteta za poslovne studije Banja Luka na vanrednoj sjednici održanoj 12. novembra 2019. godine donio rješenje kojim je poništio diplomu izdatu na ime Osmana Mehmedagića.

- Inspektoru je na uvid predočena i uplatnica "Službenog glasnika Republike Srpske" od 13. novembra za objavljivanje te diplome nevažećom. Također, Univerzitetu je naloženo da inspektoru po objavljivanju dostavi dokaz da je u "Službenom glasniku Republike Srpske" poništena diploma - navodi se u , piše u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.