SARAJEVO

Sastanak Tadić - Satler: Jačanje vladavine prava jedan od ključnih elemenata u uspostavljanju evropskih vrijednosti u BiH

E. Ma. / Avaz.ba

15.11.2019

S današnjeg sastanka - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, sa svojim saradnicima, sastala se sa šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom EU u BiH, ambasadorom Johanom Satlerom (Johann Sattler) i njegovim saradnicima.

Ovo je prva posjeta Satlera Tužilaštvu Bosne i Hercegovine nakon stupanja na dužnost 1. septembra ove godine.

Glavna tužiteljica upoznala je specijalnog predstavnika EU s radom i aktivnostima Tužilaštva Bosne i Hercegovine u procesu jačanja vladavine prava, kao i aktivnostima planiranim u budućnosti u radu i djelovanju ove institucije.

Također, glavna tužiteljica još jednom je iskazala zahvalnost Evropskoj uniji za pomoć i podršku Tužilaštva BiH, koja se ogleda u izgradnji i opremanju kapaciteta ove institucije, pomoći u ekspertskim i stručnim edukacijama, kao i drugim vidovima podrške vladavini prava u BiH.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, tokom ove i prošle godine, sudjelovalo je u više aktivnosti i zajedničkih operacija s kolegama i partnerskim institucijama iz zemalja EU, a u borbi protiv različitih oblika organiziranog međunarodnog kriminala. 

Na sastanku je istaknuto da je jačanje vladavine prava i sigurnosti građana, jedan od ključnih elemenata u uspostavljanju evropskih vrijednosti u BiH, te vrlo značajan segment u procesu evropskih integracija Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.