SKANDALOZNO

Mulalić podvalio diplomski rad!

Mulalićev rad obiluje rečenicama i cijelim pasusima iz studije koju je još 2003. za preduzeće “BH Pošta” radila kompanija “Cap Gemini Ernst & Young”

Bunić i Mulalić. Arhiv

Piše: E. Trako

4.12.2019

Kasim Mulalić, smijenjeni direktor odjeljenja “BH Pošte” Bihać, diplomirao je u novembru 2006. godine na Panevropskom univerzitetu “Aperion” u Banjoj Luci radom pod nazivom “Informacioni sistemi JP “BH Pošta” u Sarajevu”. 

Sumnjiv način 

Ništa u tome ne bi bilo sporno da Mulalićev rad nije u cijelim pasusima iskopiran iz studije koju je kompanija “Cap Gemini Ernst & Young” iz Zagreba radila za preduzeće “BH Pošta” još 2003., godinu nakon što je dotadašnje preduzeće podijeljeno na dva dijela – “BH Poštu” i “BH Telecom”.

Mulalićev diplomski rad objavljen je i na stranici www.docsity.com. Brojni rukovodioci “BH Pošte” u Bihaću, koji su godinama sarađivali s Mulalićem, znaju za ovaj slučaj i znaju da je Mulalić kopirao studiju te je predstavio kao svoj diplomski rad.

- Dovoljno je samo uporediti njegov rad sa studijom. Nikad niko to nije doveo u pitanje, niti je iko Mulalića mogao pitati o čemu se, zapravo, tu radi. Mada se uporedbom rada i studije sve vidi – kaže naša sagovornica iz “BH Pošte” u Bihaću, koja je odlično upućena u ovaj slučaj.

Nedavno smo objavili i informaciju da je Mulalićeva diploma stečena na, u najmanju ruku, sumnjiv način.

Mulalić je 16. decembra 2006. godine stekao akademsko zvanje na “Aperionu” i to diplomirani menadžer specijalista poslovne ekonomije s postignutih 240 ECTS bodova. Ništa ne bi bilo čudno da u arhivu ovog univerziteta nema i dokument da je već 17. decembra iste godine Mulalić postao diplomirani menadžer poslovne ekonomije s postignutih 180 bodova.

Faksimil dijela diplomskog rada Kasima Mulalića. Avaz

Postao specijalista

Mulalić je, dakle, prvo postao specijalista sa 240 bodova pa onda diplomirao i tako postao direktor “BH Pošte” u Bihaću.

Nevješto pokušava demantirati

Kako je u 24 sata uspio dobiti i diplomu s visokom i višom stručnom spremom, objasnio je u demantiju koji je poslao na našu adresu.

- Istina je da sam na “Aperionu” završio studij za stjecanje visokog obrazovanja i 1. novembra 2005. godine stekao zvanje diplomirani menadžer poslovne ekonomije. Godinu poslije, 15. novembra 2006. godine, stekao sam stručni naziv diplomirani menadžer – specijalista poslovne ekonomije. Prije ovog studija, na Univerzitetu u Bihaću i tadašnjoj Višoj ekonomskoj školi u Bihaću 12. januara 1998. godine stekao sam višu stručnu spremu i stručni naziv ekonomista – kaže Mulalić.

No, iz dopisa Banjalučkog univerziteta jasno se vidi da su navodi u našem tekstu tačni, a da Mulalić to nevješto pokušava demantirati.

Dopis Banjalučkog univerziteta koji demantira Mulalića. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.