REAKCIJA Riječ je o školi ''Richmond Park'' u Bihaću

Vijeće roditelja traži hitno puštanje na slobodu Fatiha Keskina

M. Aš. / Avaz.ba
07.12.2019 13:08

Keskin: Uhapšen 3. decembra

Foto: Agencije

Vijeće roditelja ''Richmond Park Schools'' u Bihaću izrazilo je nezadovoljstvo zbog postupanja prema Fatihu Keskinu, direktoru ove škole, te traže da hitno bude pušten na slobodu.

U saopćenju za javnost naveli su da su obaviješteni da je Keskin uhapšen 3. decembra te da su kao roditelji zabrinuti zbog načina postupanja prema njemu.

- Kako smo kao roditelji zabrinuti zbog načina postupanja prema direktoru ove škole, očekujemo informaciju o daljnjem razvoju situacije oko postupanja prema direktoru. Stoga ovim putem tražimo da u najkraćem vremenu informirate Vijeće roditelja o razlozima hapšenja - istaknuto je u saopćenju.

Navode i da od nadležnih institucija traže da u postupanju prema Keskinu u potpunosti primijene načelo nevinosti „sve dok se u odgovarajućem postupku dokaže bilo kakva odgovornost“.

 - Svakako tražimo da se u postupku prema gospodinu Keskinu uvaži pravo da se isti pusti na slobodu i da svoje pravo na dokazivanje svoje nevinosti dokaže bez bilo kakvih pritisaka, propisanih Ustavom BiH, zakonima i drugim propisima-konvencijama - stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik Vijeća roditelja ''Richmond Park Schools'' Bihać Ermin Hajder.

Komentari

NA VRH