U HUMANITARNE SVRHE

Otvoren Diplomatski zimski bazar u ''Skenderiji'': Premašit ćemo prošlogodišnji iznos od 212.000 KM

Učestvuje više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija

Piše: N. Aj. / Avaz.ba

7.12.2019

Sa Diplomatskog zimskog bazara - Avaz
Sa Diplomatskog zimskog bazara - Avaz
Sa Diplomatskog zimskog bazara - Avaz
Sa Diplomatskog zimskog bazara - Avaz
Sa Diplomatskog zimskog bazara - Avaz
+18

Centar ''Skenderija'' domaćin je Diplomatskog zimskog bazara, čija je misija prikupljanje sredstava za humanitarne svrhe. 

Bazar je otvoren danas, a učestvuje više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija te više od 80 domaćih izlagača i nevladinih udruženja, a posjetioce očekuje velik izbor egzotičnih jela i pića, te unikatnih rukotvorina iz cijelog svijeta.

Cilj je da se prodajom ulaznica, predmeta, suvenira, hrane i pića prikupi novac za djecu s posebnim potrebama, djecu bez roditeljskog staranja te djecu koja su u stanju socijalne potrebe. 

Članovi Organizacionog odbora prilikom otvaranja istakli su da su se bazaru pridružile i ambasade Brazila, Crne Gore, Katara, Pakistana i Poljske, a prvi put tu je i Udruženje Iraca u Sarajevu. Nakon izvanrednog prošlogodišnjeg uspjeha, kada je prikupljeno 212.000 KM i podijeljeno na 17 organizacija širom BiH, organizatori očekuju da će ove godine taj iznos biti premašen.

Pripremljeno je puno atrakcija za posjetioce - mnoštvo sadržaja za djecu, tradicionalno slikanje s Djedom Mrazom, bogata lutrija s pregršt nagrada, kao i nova „lounge zona za opuštanje", a najavljena je i aukcija za odijelo po mjeri bh. brenda "Maestro Suits", kreirano od najkvalitetnijih italijanskih materijala.

Djeca će se posebno zabaviti uz već tradicionalne aktivnosti – stijenu za penjanje, kreativne radionice u igraonici, oslikavanje lica, Djeda Mraza, 3D pisač, ali i neke nove aktivnosti, kao što su programiranje u virtuelnoj stvarnosti i detektivske igre.

Podršku organizaciji Diplomatskog zimskog bazara i ove godine pružili su Kanton i Grad Sarajevo. A svi koji žele mogu bazar posjetiti do 17 sati. Ulaznica košta pet KM, a djeca mlađa od 10 godina imaju besplatan ulaz u pratnji odrasle osobe.

Organizatori ističu da su svi troškovi pokriveni, što znači da će svaka marka ići neposredno organizacijama čiji rad bazar potpomaže. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.