VLADA FBiH Usvojen Program utroška preostalog dijela sredstava kapitalnog transfera javnim preduzećima

Za izgradnju željezničke infrastrukture 5.327.000 KM

Za ugradnju optičkog kabla s aktivnom opremom na dionici elektrovučne podstanice (EVP) Banlozi - Maglaj bit će utrošeno 2.486.000 KM

Fena
12.12.2019 14:05

Željeznice FBiH

Foto: Avaz

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu usvojila Program utroška preostalog dijela sredstava kapitalnog transfera javnim preduzećima Federalnog ministarstva prometa i komunikacija namijenjenog sufinansiranju izgradnje željezničke infrastrukture u iznosu od 5.327.000 KM.

Za ugradnju optičkog kabla s aktivnom opremom na dionici elektrovučne podstanice (EVP) Banlozi - Maglaj bit će utrošeno 2.486.000 KM, a za investiciona ulaganja u gornji sloj pruge na dionici stanica Sarajevo Putna - Podlugovi 2.841.000 KM.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i JP "Željeznice Federacije BiH" zaduženi su da, pojedinačno za svaki program, zaključe ugovor kojim će biti uređeni način prijenosa sredstava, provedba postupka javne nabave u slučaju da radove ne izvode "Željeznice FBiH" i izvještavanje o utrošenim sredstvima.

"Željeznice FBiH" za odobrena sredstava će povećati udio državnog u temeljnom kapitalu ovog društva i o tome informirati nadležno ministarstvo, saopćio je Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Komentari

NA VRH