REAKCIJE Predsjednik DNS-a o neslaganjima oko imena kandidata za Vijeće ministara

Marko Pavić za "Avaz": Draško Aćimović ostaje kandidat za ministra

Ako je Nešić SNSD-u bitniji od DNS-a, ne možemo to promijeniti

S. D.
14.12.2019 15:24

Marko Pavić

Foto: Avaz

Marko Pavić, predsjednik DNS-a, stranke koja je kandidirala Draška Aćimovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u novom sazivu Vijeća ministara BiH, kazao je za „Avaz“ da neće mijenjati stav i da Aćimović ostaje kandidat te stranke.  

- Ostajem pri svom stavu i prijedlog da Draško Aćimović bude ministar jednoglasno je usvojen i na sjednici kolegija i stranačkog predsjedništva i nema razloga da tu išta mijenjamo – kazao je Pavić.

Nenad Nešić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i potpredsjednik DNS-a, protiv je toga da Aćimović bude kandidat za ministra i već je Zoranu Tegeltiji, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH, uputio prijedlog da, umjesto Aćimovića, kandidat bude Mlađan Božović.

Zoran Tegeltija kazao je jučer da je doveden u nezgodnu poziciju, jer je za SNSD Nešićeva "ruka" važna u Predstavničkom domu te je  pozvao DNS da usaglasi stavove.

- Nešić je dostavio novo ime, što me dovodi u nezgodnu situaciju. Očekujemo da DNS do ponedjeljka dostavi ime oko kojeg postoji saglasnost, uključujući i onu gospodina Nešića, jer on jedini iz DNS-a ima pravo glasa u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH – kazao je Tegeltija.

Na naš upit može li nepostojanje saglasnosti u vezi s kandidatom za ministra za ljudska prava dovesti do nesuglasica između SNSD-a i DNS-a, Pavić je kazao:

- Ako im je Nešić bitniji od DNS-a, onda neka se tako ponašaju i mi tu ne možemo ništa promijeniti. Ne znam šta može uslijediti, samo znam da ostajem pri ranijem stavu.

Komentari

NA VRH