AFERE Nakon što je objavljeno da se vodi istraga zbog namještanja

Damir Džumhur i još devet igrača pod posebnom lupom: U sve uključen i FBI

Istražuje se 135 profesionalnih tenisera

N. D. / Avaz.ba

Damir Džumhur

Foto: Arhiv


Nakon što su svjetski mediji objavili kako je u toku istraga za namještanje teniskih mečeva kojom je obuhvaćeno čak 135 profesionalnih igrača, ne istražuju samo za takve stvari zadužene agencije.

Ljubitelji tenisa, a posebno oni kojima je kladionica u srcu, širom svijeta pokušavaju naći vezu između nekog od poznatih igrača i ove afere.

Iz izvora bliskih istrazi procurilo je da se igrač nalazi (ili nalazio) u TOP 30 igrača svijeta, a da ima ukupno tri ATP titule. Time je pokrenuta lavina spekulacija.

  • Pod prismotrom igrači sa tri titule

    Pod prismotrom igrači sa tri titule

    Foto: Avaz


Na poznatim forumima svi imaju svoje "favorite", posebno što je bar za tog jednog igrača koji je učestvovao u inženjeringu rezultata, izbor sužen.

Aktivnih igrača, koji imaju tri ATP titule je samo 10. Nama najpoznatiji i svakako najbitniji je Damir Džumhur. Tu su još Andreas Sepi (Seppi), Viktor Troicki, Žoao Sousa (Joao), Marko Čekinato (Marco Cechinato), Benoa Paire (Benoit), Mateo Beretini (Matteo Berrettini), Nikoloz Basašvili, Diego Švarcman (Schwartzman) i Aleks Deminor (Alex De Minaur).

Jasno, niko od ovih tenisera nije kriv samim tim što su ostvarili po tri pobjede, ali licitiranje je počelo. Neki idu tako daleko da objavljuju i snimke poena, kako bi pokazali navodne nečasne radnje.

Više o temi Damir Džumhur

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na