SUDBINE Nakon povratka bh. ISIL-ovaca i njihovih porodica

Otac teroriste Ibre Ćufurovića o dolasku snahe Amine Kečo i unuka: Da je moj Ibro mene slušao, i sada bi porodica bila na okupu

Sina nije vidio godinama, a snahu i unuka nikada nije upoznao

E. T. / Avaz.ba

Šefik Ćufurović: Da je mene Ibro slušao sad bi svi bili zajedno

Foto: Avaz


Otac teroriste Ibre Ćufurovića, čija je supruga Amina Kečo s njeno dvoje djece u četvrtak stigla u BiH s grupom deportiranih bh. državljana iz Sirije, još nije vidio snahu i unuka Jahju. 

Šefik Ćufurović nam je rekao kako nema namjeru posjetiti ni Ibru niti njegovu suprugu i dijete, poručivši da je sve moglo biti drugačije "samo da je Ibro slušao babu". 

Oca Šefika sirijski odmetnik Ibro, ali i ostatak familije, ne zanimaju. Rekao je to za "Avaz" još sredinom ove godine, kada je naš reporter razgovarao s njim u Velikoj Kladuši, u mjestu Donja Slapnica, u Ibrinoj porodičnoj kući.

Opis: Roditelji teroriste Ibre Ćufurovića: Otac ga želi mrtvog, majka jedva čeka da ga zagrli

Evelin Trako

- Ne čujem se ni s kim. Meni se ne javlja Ibro. Komšija mi rekao da je čitao u "Avazu" da su se snaha i unuk vratili, a nisam ih ja vidio. Ibro me nije slušao, pa nije ni zaslužio da mu pomognem. Da su me slušali, sad bismo bili svi skupa - rekao nam je Šefik, pomalo drhtavim glasom.

Jesu li oca teroriste Ćufurovića pogodile posljednje vijesti i činjenica da sina nije vidio godinama, a snahu i unuka nije ni upoznao, nismo uspjeli saznati od Šefika, koji nakon kratkog komentara nije mogao izgovoriti više niti jednu riječ.  

NA VRH

Podijeli članak na