SARAJEVO

Vinko Puljić: Sretan Božić svima koji su se umorili od nošenja životnog križa, ljubav je bit Božića

Poručio je svima da kroz slavlje Božića izgrade bolji suživot i sretniju budućnost utemeljenu na poštenju i čestitosti

Vinko Puljić na konferenciji. Agencije

Piše: D. B. / Avaz.ba

23.12.2019

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić na današnjoj konferenciji za medije uputio je božićnu poruku svim građanima širom BiH. 

- Draga braćo misnici, redovnice i redovnici! Draga braćo i sestre! Već duži niz godina promatram ljude kako se pripravljaju za Božić. Ta užurbanost i preokupiranost brojnim sporednim stvarima čini da nerijetko izgube onaj istinski doživljaj Božića. Tako je čovjek u opasnosti najradosniji kršćanski blagdan dočekati kao dodatni izvor zamora. Uz brojne obaveze svagdanjeg redovitog života, još nam dolazi i to. Umjesto radosti, nakupi se umor koji zna biti izvor nervoze, napetosti, pa čak i grubljih doživljaja - kazao je Puljić. 

Dodaje da, iako živimo u izazovima ovakvog ozračja "sumornih oblaka", treba se zauzeti razabrati što je važno, a šta sporedno. 

Naglasio je da je savršen Božić doživljaj Boga u duši i srcu te da to donosi skrušena ispovijed i praštanje koje daruje Božije milosrđe.

- Ljubav je bit Božića - naglasio je kardinal te zaželio sretan Božić svima koji su klonuli duhom te se umorili u nošenju ''životnoga križa''.

Poručio je svima da kroz slavlje Božića izgrade bolji suživot i sretniju budućnost utemeljenu na poštenju i čestitosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.