BRISEL

Borelj i Varhelji pozdravili formiranje Vijeća ministara

Oliver Varhelji. Agencije

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

24.12.2019

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Đozep Borelj (Josep Borrell) i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji (Varhelyi) izrazili su svoje zadovoljstvo i pozdravili formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koje je uspostavljeno 14 mjeseci nakon održanih izbora u našoj zemlji.

- Pozdravljamo imenovanje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Nakon godine političkog zastoja ovo otvara put obnove i odlučnosti političkih stranaka za napredak zemlje na putu ka EU - naveli su u saopćenju dvojica zvaničnika.

Istaknuli su da vlada na nivou BiH treba da definira i provede novi paket socijalnih i ekonomskih reformi u korist zemlje i njenih građana".

- Posao koji predstoji zahtijeva punu posvećenost zakonodavnih i izvršnih vlasti na svim nivoima. Evropska unija spremna je dati punu podršku i pratiti Bosnu i Hercegovinu, njene institucije i sve njene građane na putu prema EU integracijama - kazali su u saopćenju Borelj i Varhelji.

Dvojica zvaničnika također ističu da je "predstojeća, 2020. godina vrlo važna za BiH, kojoj predstoje lokalnih izbori, uključujući i one u Mostaru".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.