ZENICA

Radnici "Zenicatransa" blokirali Autobusku stanicu, najavili štrajk glađu!

Ostajemo ovdje do daljnjeg, odnosno sve dok se ne riješi pitanje “Zenicatransa”, kaže Sarvan

Piše: D. Pašalić / Avaz. ba

31.12.2019

Blokada na Autobuskoj stanici. D. Pašalić

Radnici preduzeća „Zenicatrans“ blokirali su Autobusku stanicu Zenica i tako onemogućili prolazak autobusa kroz taj grad, što faktički znači da je grad blokiran. 

Uslijedilo je to, kako je pojasnio Huso Sarvan, predsjednik Sindikata radnika, za “Avaz”, jer nemaju čim raditi, nemaju goriva, ali ni plaća.

- Dovedeni smo u situaciju da stanemo. Istrajavamo na našim stavovima, a oni su tako jednostavni i lako ih je uraditi da se riješi problem ''Zenicatransa'' - rekao je Sarvan.

Ističe da su ostavili mogućnost direktoru Darminu Terziću da s predstavnicima Kantonalne porezne uprave Zenica i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem dogovori deblokadu računa i osiguranje sredstava za nabavku goriva.

- Radnici su u ovom trenutku još više ogorčeni i izrevoltirani. Niko nam se nije obratio ni iz Gradske uprave niti gradonačelnik Fuad Kasumović. Ostajemo ovdje do daljnjeg, odnosno sve dok se ne riješi pitanje “Zenicatransa” - odlučan je Sarvan.

Naglašava da će od 4. januara stupiti i u štrajk glađu, a da blokada Autobuske stanice ostaje do daljnjeg.

Direktor Terzić održao je jučer sastanke u Gradskoj upravi i Kantonalnom poreznom uredu Zenica, međutim, bez rješenja za deblokadu računa.

- Kontaktirao sam danas i premijera Mirzu Ganića, koji je obećao da će pokušati s Poreznom upravom dogovoriti da nas odblokiraju. Oni nisu u mogućnosti da nam finansijski pomognu - kaže Terzić.

Dodao je da će današnjom obustavom izgubiti 20-ak hiljada KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.