JAVNI DOČEK

Pogled sa Avaz Twist Towera: Sarajevo nekoliko sati uoči Nove godine

Jedan od najpriznatijih umjetnika u regionu, poznati kantautor Željko Joksimović, ove godine je centralna ličnost velikog dočeka

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

31.12.2019

Nekoliko sati uoči Nove godine u Sarajevu je mirno veče. Na Trgu Bosne i Hercegovine gdje će biti upriličen javni novogodišnji doček u toku su završne pripreme i tonska proba. 

Grad Sarajevo četvrti put zaredom priprema nezaboravan javni doček Nove godine. Ovaj put pod sloganom “Sarajevo 2020 – novogodišnji centar regije”!

Jedan od najpriznatijih umjetnika u regionu, poznati kantautor Željko Joksimović, ove godine je centralna ličnost velikog dočeka. 

Proslava će započeti nastupom mlade bh. pjevačice Ilme Karahmet koja će napraviti uvod u koncert regionalne muzičke zvijezde.

Sarajevo uoči Nove godine - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Ulazni punktovi će biti postavljeni na početku prilaznih ulica koje vode ka platou gdje će građani Sarajeva zajedno sa gostima i turistima grada, dočekati Novu 2020. godinu: Hiseta, spoj Valtera Perića-Dolina, Augusta Brauna, fra Anđela Zvizdovića, Kralja Tvrtka, Franca Lehara i Zmaja od Bosne.  


U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi: predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, vreće, torbe i ruksake, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.