PRAZNICI

Dodik: Neka Božić donese svima radost, mir i sreću

Neka Badnja večer donese svima mir, spokoj i ljubav, a Božić zdravlje, duhovnu radost i vjeru u bolje sutra

Milorad Dodik. Avaz

S. D. / Avaz.ba

4.1.2020

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti Badnji dan i praznik Hristovog rođenja - Božić, sa željom da ovaj najradosniji hrišćanski praznik donese svima radost, mir i sreću.

- Želim da vam Božić svima donese snagu da se izborite s izazovima s kojima se susrećete i da ovaj praznik ispuni svaki dom toplinom, radošću i slogom - istakao je Dodik. 

On je naglasio da je Božić najradosniji porodični praznik kada se okuplja cijela porodica i slavi s najbližima i najmilijima i zato su ljubav, razumijevanje, solidarnost i tolerancija poruke koje nam ovaj praznik donosi i koje nas ispunjavaju. 

Član Predsjedništva BiH poželio je da Badnja večer donese svima mir, spokoj i ljubav, a Božić zdravlje, duhovnu radost i vjeru u bolje sutra, saopćeno je iz Kabineta Milorad Dodika, člana Predsjedništva BiH.

Uz tradicionalni hrišćanski pozdrav "Mir Božiji - Hristos se rodi'', svim vjernicima želim da predstojeće božićne praznike provedu onako kako dolikuje tradiciji - u miru i radosti, u krugu svoje porodice i prijatelja - poručio je Dodik. 

Inače, Srpska pravoslavna crkva 6. januara proslavlja Badnji dan, a Božić 7. januara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.