SARAJEVO

Uskoro potpisivanje sporazuma o saradnji na polju odbrane između BiH i Katara

Podžić istakao da se 20 oficira iz Katara nalazi na edukaciji u Centru za obuku za operacije i podršku miru u Butmiru

Sa sastanka: Unaprijediti uspješnu saradnju. Ministarstvo odbrane

Fena

14.1.2020

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Države Katar Sultana bin Ali el-Katera, s kojim je razgovarao o unapređenju bilateralne saradnje i sporazumu o saradnji na polju odbrane dviju zemalja.

Podžić je izrazio riječi dobrodošlice ambasadoru i zahvalnost za doprinos koji je Država Katar, kao veliki donator, pružila u poslijeratnoj obnovi i razvoju Bosne i Hercegovine.

Saradnju BiH i Katara Podžić je ocijenio uspješnom, izrazivši očekivanje da će ona biti nastavljena i unaprijeđena i u investicijskom i realnom sektoru.

Također, Podžić je istakao kapacitete Oružanih snaga BiH za obuku, izrazivši zadovoljstvo što se 20 oficira iz Katara nalaze na edukaciji u Centru za obuku za operacije i podršku miru (PCOTC) u Butmiru, kao i zajedničko učešće Oružanih snaga BiH i Države Katar u UN vođenim mirovnim misijama.

Istaknuta uspješna saradnja. Ministarstvo odbrane

El-Katera je zahvalio na saradnji koju dvije države imaju na visokom nivou i izrazio očekivanje da će ista biti unaprijeđena potpisivanjem sporazuma o saradnji na polju odbrane između Vijeća ministara BiH i vlade Države Katar, čija je procedura za potpisivanje u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.