JAČANJE VEZA

Ministar obrane BiH Sifet Podžić posjetio Nacionalnu vojnu akademiju Katara

Ministra je dočekao general-bojnik Said Hamad Alnuimi te su obišli akademiju, koja se smatra jednom od najsavremenije opremljenih u regiji

Ministar obrane BiH Sifet Podžić posjetio Nacionalnu vojnu akademiju Katara. Ministarstvo odbrane BiH

N. Aj.

24.3.2022

Tokom službene posjete državi Katar, ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u srijedu, 23. marta 2022. godine posjetio je Nacionalnu vojnu akademiju Katara.

Ministra je dočekao general-bojnik Said Hamad Alnuimi (Saeed) te su obišli akademiju, koja se smatra jednom od najsavremenije opremljenih u regiji. Razgovarano je i o mogućnostima uspostavljanja međusobne saradnje te jačanju veza u odbrambenom sektoru, imajući u vidu da je Katar strateški partner NATO-a. Konstatirano je da postoji snažna obostrana volja i zajednički interes za takvom saradnjom.


Razgovarano je i o mogućnostima uspostavljanja međusobne saradnje. Ministarstvo odbrane BiH

Ministar Podžić je u službenom posjetu Kataru od 21. do 23. marta, u sklopu obilaska Međunarodne vojno-pomorske izložbe i i konferenciji u Dohi (DIMDEX 2022), glavnom gradu Katara.

Uz ministra Podžića u izaslanstvu Mnistarstva obrane i Oružanih snaga BiH su i sekretar MO BiH Muhamed Smajić, šef Kabineta ministra obrane BiH Kemal Korjenić te brigadir Srđan Čavić i pukovnik Hrvoje Turudić iz Zajedničkog stožera OS BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.