SARAJEVO

Sastanak Satlera i Radončića: Unapređenje saradnje i efikasnije upravljanje migrantskom situacijom

Naglasili su važnost unapređenja koordinacije i uključivanje svih nivoa vlasti za efikasnije upravljanje migrantskom situacijom u BiH

S današnjeg sastanka Radončića i Satlera. Ministarstvo sigurnosti BiH

Avaz.ba

14.1.2020

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johan Satler (Johann Sattler) posjetio je danas ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, s kojim je razgovarao o nastavku saradnje, sigurnosnoj situaciji i ubrzanju procesa evropskih integracija BiH. 


S današnjeg sastanka Satlera i Radončića. Ministarstvo sigurnosti BiH

Naglasili su važnost unapređenja koordinacije i uključivanje svih nivoa vlasti za efikasnije upravljanje migrantskom situacijom u BiH.

Za približavanje BiH ka Evropskoj uniji te jačanje saradnje u borbi protiv zajedničkih sigurnosnih izazova veoma je važna i puna saradnja s EUROPOL-om te je konstatirano da što hitnije treba uspostaviti kontakt-tačku za saradnju s tom evropskom policijskom institucijom, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

SASTANAK SATLERA I RADONČIĆA: UNAPREĐENJE SARADNJE I EFIKASNIJE UPRAVLJANJE MIGRANTSKOM SITUACIJOM Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Johan Satler (Johann Sattler) posjetio je danas ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića, s kojim je razgovarao o nastavku saradnje, sigurnosnoj situaciji i ubrzanju procesa evropskih integracija BiH. Naglasili su važnost unapređenja koordinacije i uključivanje svih nivoa vlasti za efikasnije upravljanje migrantskom situacijom u BiH. Za približavanje BiH ka Evropskoj uniji te jačanje saradnje u borbi protiv zajedničkih sigurnosnih izazova veoma je važna i puna saradnja s EUROPOL-om te je konstatirano da što hitnije treba uspostaviti kontakt-tačku za saradnju s tom evropskom policijskom institucijom, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Objavu dijeli Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.