PARLAMENT BIH

Čović: Razgovarat ćemo o imenovanju Božovića

Utvrđeni prijedlozi imena za sve zajedničke stalne i nestalne komisije i delegacije PSBiH

Dragan Čović. Arhiv

Piše: S. D. /Avaz.ba

15.1.2020

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda PSBiH, u pauzi sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH kazao je novinarima da su utvrđeni prijedlozi imena za sve zajedničke stalne i nestalne komisije i delegacije PSBiH.

- Ta imena trebao bi potvrditi danas Dom naroda, a sutra i Predstavnički dom PSBiH, tako da ćemo okončati formiranje parlamentarnih tijela i izvršiti sva imenovanja u Parlamentu - kazao je Čović.

Čović je potvrdio da će se u nastavku sjednice Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH raspravljati i o imenovanju Mlađena Božovića, kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, a koji nije dobio preporuku Komisije za potvrdu imenovanja Vijeća ministara da bude potvrđeno njegovo imenovanje na sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma.

Na novinarsko pitanje kakav je njegov lični stav o imenovanju nedostajućih članova u Vijeće ministara BiH, odnosno jednog ministra i zamjenika, Čović je odgovorio: 

- Za mene je prihvatljiv svaki stav SNSD-a ako prođe kroz procedure naše komisije koje su, po zakonu, zadužene bez obzira o kome se radi. Sve što predlože naše kolege iz SNSD-a, a i kolege iz SDA, a uklopi se u zakonske okvire, o tome ne treba otvarati raspravu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.