SARAJEVO

Humanitarnom izložbom sakupljeno 33.800 za "Srce za djecu oboljelu od raka"

Akciju su pomogli i Grad Sarajevo i Gradska vijećnica, u čijem je prostoru realizirana izložba

Uručena donacija. Fena

Fena

16.1.2020

Humanitarnom izložbom "Moj bijeg u slobodu", u organizaciji Muzeja "Alija Izetbegović", prikupljeno je 33.800 KM, što je danas na prigodnoj svečanosti uručeno Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka".

Akciju su pomogli i Grad Sarajevo i Gradska vijećnica, u čijem je prostoru realizirana izložba.

Muzej "Alija Izetbegović" organizirao je u decembru prošle godine donatorsku izložbu "Moj bijeg u slobodu", na kojoj su prodajom umjetničkih djela, nastalih na istoimenoj međunarodnoj likovnoj koloniji, sakupljana sredstva za Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka".

Predsjednik Udruženja Fikret Kubat zahvalio je ovom prilikom za inicijativu te istaknuo da takva podrška mnogo znači.

Kubat je naglasio da je značajno i što podrška dolazi od bh. institucija, Grada Sarajeva, Miralema Pjanića, gradonačelnika Sarajeva...

- Veoma nam je značajno da naša djeca imaju podršku, da postoji empatija, razumijevanje - kazao je Kubat.

Direktorica Muzeja "Alija Izetbegović" Nađa Berberović-Dizdarević zahvalila je svima koji su podržali taj projekt, navevši da je to prvi put da Muzej inicira humanitarni projekt te da se nada da je ta akcija samo početak.

- Smatram da svaka javna ustanova, svaka institucija treba da, prema svojim mogućnostima, pomaže rad ovog i sličnih udruženja - istaknula je Berberović-Dizdarević.


Berberović-Dizdarević zahvalila je svima koji su podržali taj projekt. Fena

Osim vaučera u vrijednosti od 33.800 KM koji je direktorica Muzeja uručila predsjedniku Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka", dodijeljene su i zahvalnice pojedincima i institucijama koje su učestvovale u realizaciji humanitarne akcije kupovinom slika i drugih umjetničkih djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.