NAJAVA

Zakazana sjednica Kolegija Doma naroda Parlamenta BiH

Na sjednici bi trebala biti određena i komisija za razmatranje izvještaja o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2017.

Dom naroda PSBiH. Avaz

Srna

17.1.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sazvao je za 23. januar sjednicu Kolegija ovog doma.

Na dnevnom redu je određivanje nadležne komisije za razmatranje izvještaja o obavljenoj reviziji učinka o temi "Pravna zaštita u postupcima javnih nabavki pred Kancelarijom za razmatranje žalbi", koji je dostavila Uredu za reviziju institucija BiH.

Na sjednici će biti riječi i o određivanju nadležnih komisija za razmatranje inicijativa koje su predložili delegati.

Bošnjački delegat Denis Bećirović uputio je inicijativu o ukidanju prava da na izborima budu birana lica koja su izdržala kaznu Haškog tribunala ili domaćeg suda za ratni zločin.

On je uputio i inicijativu da Vijeće ministara BiH u roku od 120 dana pripremi i u parlamentarnu proceduru dostavi amandmane na Ustav BiH kojima se omogućava provođenje četiri odluke Evropskog suda za ljudska prava u predmetima "Sejdić-Finci", "Azra Zornić", "Ilijaz Pilav" i "Samir Šlaku".

Inicijativa hrvatskog delegata Zlatka Miletića podrazumijeva da se po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH.

Delegati će određivati i komisiju za razmatranje izvještaja o radu Vijeća ministara BiH za 2018. godinu.

Na sjednici bi trebala biti određena i komisija za razmatranje izvještaja o pregledanom stanju finansijskog poslovanja političkih stranaka u 2017., koji je dostavila Centralna izborna komisija BiH.

Na dnevnom redu je i određivanje komisije za razmatranje izvještaja o izvršenoj reviziji učinka o temi "Sigurnost proizvoda i integracije u tržište EU".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.