NA LICU MJESTA

Magla blokirala Sarajevski aerodrom: Stotine putnika ostale zarobljene

Velika grupa turskih državljana je, ispostavilo se, više sati uzaludno čekala da sleti avion iz Istanbula

Piše: E. Jesenković / Avaz.ba

17.1.2020

Ništa od odlaska u Istanbul - Avaz
Magla okovala Sarajevo - Avaz
Neki od putnika nisu bili razočarani - Avaz
Nadaju se da će biti bolje sreće - Avaz
Avionska kompanija osigurala smještaj na Ilidži - Avaz
+4

S maglom koja već danima drži okovano Sarajevo teško nakraj izlaze oni koji su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, a možda još teže oni koji bi da odu iz njega.

Ekipa "Dnevnog avaza" boravila je na Sarajevskom aerodromu, gdje nas je zateklo ne baš mnogo raspoloženih lica, mahom putnika koji su s neizvjesnošću gledali u monitore, nadajući se da će vremenske (ne)prilike dozvoliti da se zapute na željene destinacije…

Duža kašnjenja

Većina je u tome uspjela, neki, istina, s dužim kašnjenjem, ali bilo je i onih koji su morali nenadano produžiti boravak u Sarajevu.

Među ovim drugim završila je velika grupa turskih državljana, koji su, ispostavilo se, više sati uzaludno čekali da sleti avion iz Istanbula. Kad im je postalo jasno da danas neće nigdje otići iz Sarajeva i da je let definitivno otkazan, napustili su aerodromsku zgradu.

- Čekamo prijevoz, avionska kompanija nam je nakon otkazivanja leta osigurala smještaj u hotelu na Ilidži. Imat ćemo dobar smještaj, hranu, pa i priliku da duže boravimo u vašem divnom gradu. Nije mi previše krivo što moram ostati u Sarajevu - rekao nam je Ragib Ajdinalp (Aydinalp), jedan od nesuđenih današnjih putnika u Istanbul.

Njegov kolega, koji nam nije rekao ime, želio je pohvaliti gostoljubivost Sarajlija te naglasiti da je često gost bh. prijestonice, za koju je vezan poslom. Ni on nije bio previše razočaran otkazivanjem leta. 

Pratio let

- Pratio sam putem mobitela sve vrijeme let iz Istanbula i, kad je avion bio već sasvim blizu Sarajeva, strelica je samo krenula u suprotnom smjeru i shvatio sam da se avion jednostavno okrenuo i vratio nazad. Valjda ćemo biti bolje sreće sutra - dodao je naš sagovornik.

Na aerodromu su ostali oni najuporniji, koji su čekali let drugog avioprijevoznika u Istanbul. No, prema svemu sudeći, i oni će ovu noć provesti u Sarajevu…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.